PLAN ROȘU la Cărbunești, la SPITALUL COVID! Pacienții, MUTAȚI ÎN AMBULANȚE, după o defecțiune la instalația de oxigen!

autor: Iulia Blondea // 22 10 2021 // Vizualizari

Plan rosu la nivelul județului Gorj! Instalația de oxigen de la Spitalul Târgu Cărbunești s-a stricat. 15 pacienți sunt pe secția de ATI, iar 100 sunt internați în unitatea medicală. Ambulanțele vor prelua pacienții și se caută soluții în aceste momente pentru a le salva viața. A fost contactată firma care se ocupă de instalația de oxigen pentru a remedia situația. Au fost chemate de acasă și cadrele medicale pentru a putea acorda ajutor pacienților care au rămas fără oxigen.

UPDATE : “A aparut o defecțiune la statia de oxigen a spitalului din Tg-Carbunesti. A fost activat planul roșu de interventie. Toate fortele si mijloacele au fost direcționate la fata locului. Sunt identificate sursele de oxigen disponibile de la celelalte spitale din judet pentru a fi redistribuite catre spitalul din Tg-Carbunesti. A fost solicitat sprijin din județele invecinate. In acest moment o parte din pacienți sunt transportati cu ambulantele catre alte spitale.” A transmis ISU GJ.

UPDATE : “GJ – Spital Târgu Cărbunești – stație de oxigen defectă.

La nivelul județului Gorj a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Din cadrul ISU Gorj se deplasează în sprijin 2 autospeciale pentru transport victime multiple și 4 ambulanțe SMURD, cu 16 butelii cu oxigen.

Totodată, din județele limitrofe acționează următoarele resurse:

ISU MH – 3 ambulanțe SMURD
ISU HD – 1 autospecială pentru transport victime multiple
ISU DJ – 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 ambulanță SMURD
ISU VL – 1 microbuz, 2 ambulanțe SMURD.

Mijloacele dislocate transportă în total 67 butelii de oxigen.

Misiunea este în dinamică.”

UPDATE : Avem 2 persoane decedate. Vorbim despre 2 persoane in stare foarte grava internațe pe secția ATI. Din informatiile transmise de catre reprezentantii spitalului, pacienții nu au ramas niciun moment fara oxigen. O sa se stabilească, cu siguranta, ulterior daca decesele au legatura cu defecțiunea.

UPDATE : Informare – “Ministerul Sănătății a fost anunțat despre o defecțiune la instalația de oxigen de la nivelul Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești.

Din primele informații deținute, la nivelul unității sanitare sunt internați peste 150 de pacienți infectați cu COVID-19, din care aprox. 80-90 pacienți care necesită suport de oxigen. A început transferul unui număr de 15 pacienți care au fost internați în secția ATI.
Din primele informații, la unitate sanitară există 2 decese, se analizează circumstanțele acestora.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a discutat cu șeful DSU, Raed Arafat și cu directorul DSP Gorj, iar o echipă a DSP Gorj se află la fața locului.
A fost activat Planul Roșu de Intervenție.” A transmis Ministerul sănătății

UPDATE : 3 morti, unul fiind dintre cei transferați la Targu Jiu.