Percheziții în Gorj

autor: tv sud // 30 06 2015 // 2.958 Vizualizari

Descinderi în județul Gorj și în municipiul București! Procurorii DIICOT au făcut astăzi șapte percheziții la Societatea Avi Instant din Târgu-Jiu și la alte firme din Capitală, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. La final, șapte persoane au fost conduse la audieri. Anchetatorii susțin că prejudiciul depășește patru milioane de lei.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din Craiova, dar și polițiștii din Târgu-Jiu au efectuat astăzi șapte percheziţii la sediile mai multor societăţi comerciale, de pe raza judeţului Gorj şi a municipiului Bucureşti. Anchetatorii susțin că, în perioada 2010 – 2012, asociaţii, administratorii şi reprezentanţii mai multor firme, printre care și cea din Târgu-Jiu, ar fi săvârșit infracțiuni de evaziune fiscală şi spălarea banilor”.

Actualul director al societății Avi Instant a negat că s-ar fi făcut percheziții la sediul firmei.

Anchetatorii au o altă variantă și susțin că prejudiciul cauzat bugetului de stat depășește patru milioane de lei.

Polițiștii susțin că, în acte, aceste mărfuri ar fi fost folosite pentru diminuarea masei impozabile şi creşterea artificială a TVA-ului deductibil. La sediul D.I.I.C.O.T din Craiova vor fi audiate șapte persoane.