PERCHEZIȚII CU REȚINERI LA TÂRGU-JIU, SIBIU ȘI BUCUREȘTI

0
0

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române au anunțat, în urmă cu puțin că, în urma a 32 de percheziții efectuate în municipiile Sibiu, București, Târgu-Jiu și în județul Ilfov, a fost destructurată o grupare infracțională care trafica substanțe cu efecte psihoactive. De la locuințele membrilor grupării au fost ridicate 3,5 kg de cannabis, 3 kilograme de substanțe etnobotanice, 7 autoturisme, peste 12.500 de euro și 122.000 de lei. Descinderile au fost făcute ieri, o singură percheziție fiind făcută la Târgu-Jiu și cele mai multe, 19, la Sibiu.

29 de suspecți au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. Timișoara, pentru audieri.

În urma acestor activități s-a dispus ridicarea a 12.555 de euro, 122.095 lei, 136 USD, 50 lire turceşti, 100 leva, 7 autoturisme, 11 laptopuri, 15 hard-disk-uri, 2 calculatoare, 3 tablete, 71 telefoane mobile, 46 cartele telefonice, 18 memory-stick-uri, 3,5 kg. cannabis, 30 gr. haşiş, 3 kg. substanţe din categoria etnobotanice, precum și mai multe doze pregătite pentru comercializare.

Ancheta a început în octombrie 2013, când polițiștii din  Sibiu s-au sesizat din oficiu cu privire existența unei grupări infracţionale, formată din 19 persoane, specializată în traficul cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

În urma investigațiilor efectuate au rezultat indicii că substanțele interzise erau inițial achiziționate în cantități mari, iar ulterior erau porționate pentru a fi vândute în cantități ce variau între 0,1 și 0,5 grame.

Din extinderea anchetei a rezultat că substanţele cu efect psihoactiv şi stupefiant erau procurate din China de furnizorii inițiali, iar ulterior ajungeau sub formă de colet în Sibiu.

Din cercetările efectuate a rezultat că expediţiile de substanţe psihoactive şi psihotrope efectuate de furnizorii inițiali pe întreg teritoriul ţării, din anul 2013 până în prezent, valorează peste 1.500.000 lei, iar către membrii grupului infracţional constituit pe raza municipiului Sibiu, aproape 163.000 de lei.

Procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore a 21 de persoane, alte șase fiind cercetate sub control judiciar.

Astăzi, cele 21 de persoane reținute au fost prezentate Tribunalului Sibiu cu propunerea de arestarea preventivă pentru 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, disimulând că acestea sunt produse a căror comercializare este permisă de lege și trafic de droguri de mare risc.