Patron reținut după descinderi

17
0

Surpriză după furtul de proporții din conductele Petrofac! Un patron din Târgu-Jiu a ajuns astăzi în arest, sub acuzația că ar fi cumpărat, luni la rând, combustibilul sustras de cele 17 persoane care au prejudiciat compania cu peste 700.000 de lei. În urma perchezițiilor, anchetatorii au descoperit că unul dintre suspecți și-a montat robinet pe conducta de ţiţei care îi traversa curtea.

Patronul unei firme de transporturi de marfă a ajuns astăzi în arest, sub acuzația că și-a alimentat autobasculantele cu produsele petroliere sustrase ilegal din conductele firmei Petrofac. Acesta este acuzat de complicitate la furt, în formă continuată.

După 24 de ore petrecute în arestul Poliției Gorj, bărbatul va fi prezentat în fața procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești. În urma declarațiilor se va stabili dacă se impune arestarea preventivă în acest caz. În total, 17 persoane sunt acuzate că ar fi prejudiciat firma din Țicleni, iar printre acestea se află și soția unui fost polițist, care montase un robinet pe conducta de ţiţei care-i traversa curtea. Descoperirea a fost făcută în urma celor 18 percheziții efectuate în luna martie, la Țicleni, Târgu-Cărbunești, Novaci, Albeni, Bengești-Ciocadia, Prigoria și Bustuchin. Suspecții au vârste cuprinse între 21 și 59 de ani. În urma descinderilor, oamenii legii au ridicat 2.000 de litri de produs petrolier, două dispozitive folosite pentru sustragerea petrolului, 150 de recipiente din plastic şi 10.000 de lei, iar trei autovehicule au fost indisponibilizate. Iniţial, 23 de persoane au fost reţinute.