Pandurii, pe locul 4 la fair-play

0
0

După 19 etape disputate din acest sezon, Petrolul și Astra se află în fruntea topului fair-play din Liga 1. Pandurii Târgu Jiu ocupă locul patru, cu 46 de galbene și 2 roșii. Căpitanul Christou a fost singurul pandur eliminat în 2013.

Liderul clasamentului fair-play este Petrolul, chiar dacă are mai multe cartonașe galbene decât Astra. Echipa lui Contra este singura fără cartonaș roșu primit și i-a depășit pe giurgiuveni cu 2 puncte. În acest top, fiecare „galben” reprezintă un punct de penalizare, în timp ce un roşu înseamnă trei puncte.

Ca și în clasamentul pe puncte, Pandurii ocupă locul patru și în topul sportivității.

Echipa lui Pustai a acumulat 52 de puncte de penalizare, după ce a încasat 46 de cartonașe galbene și 2 cartonașe roșii.

Căpitanul Christou Paraskevas a fost eliminat de două ori în 2013, cu Gaz Metan Mediaș și FC Vaslui, ambele meciuri pierdute acasă, scor 1-2.

Fundașii Ungurușan și Erico sunt cei mai duri panduri. Au văzut câte 5 galbene în tur.  Gorjenii sunt peste Steaua și Dinamo care împart locurile 6-7, la egalitate perfectă, 49 de cartonașe galbene și câte două roșii. Codașă este Corona Brașov, care a avut nu mai puțin de nouă cartonașe roșii.

Pandurii Târgu Jiu a primit trofeul fair-play la finalul sezonului 2011-2012, dar și antrenorul Cristi Pustai a fost declarat cel mai sportiv tehnician în campionatul 2008-2009.