Oraşul reciclării

0
0

Municipiul Târgu Jiu participă, alături de alte 19 localităţi, într-un concurs privind colectarea selectivă a deşeurilor. Edilii au ca sarcină strângerea celei mai mari cantităţi de gunoaie. Cine câştigă se va alege şi cu un premiu.

Colectarea selectivă a deşeurilor este încă o raritate printre târgujienii care s-au obişnuit să arunce tot gunoiul la grămadă. Edilii încearcă de mult să schimbe asta, iar pe lângă campanii de informare participă şi într-un concurs naţional pe această temă. Ei au ca sarcină convingerea populaţiei să colecteze deşeurile pe categorii.

Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu mizează pe ajutorul angajaţilor firmei de salubrizare din oraş. Aceştia promit însă şi alte acţiuni în şcoli sau grădiniţe. Edilii speră ca anul viitor să pună mâna pe premiul oferit de organizator care îi va scăpa de o cheltuială.

Din păcate, chiar dacă ar vrea să colecteze deşeurile selectiv, târgujienii nu o pot face, pentru că firma de salubrizare nu a montat pubele speciale în toate punctele din oraş.