Numărul incendiilor, în scădere spectaculoasă

0
0

Veste bună de la ISU! Pompierii gorjeni au înregistrat în prima lună a acestui an o scădere spectaculoasă a situaţiilor de urgenţă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. I-au depăşit considerabil la solicitări chiar şi colegii lor de la SMURD, care au intervenit în acest an la peste o sută de cazuri în judeţul Gorj. Cel mai mult a scăzut numărul incendiilor de vegetaţie uscată, de la 39 la două!

Pompierii gorjeni au făcut o comparaţie între luna ianuarie a anului 2012 şi aceeaşi perioadă din 2013, privind numărul situaţiilor de urgenţă. Rezultatul este de-a dreptul uimitor.

Dacă în 2012 au fost înregistrate 38 de incendii, în acest an au fost doar 16. Şi cele de vegetaţie uscată au scăzut spectaculos, de la 39 la 2. În schimb, în prima lună a anului 2013, echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcere au avut solicitări pe bandă rulantă.

În urma intervenţiilor din luna ianuarie a anului 2013 au fost salvate patru persoane, dar şi bunuri în valoare de peste un milion de lei. Pagubele produse au fost estimate la aproximativ 60.000 de lei.