Ninsoare viscolită la Rânca

0
0

Iarna și-a intrat în drepturi de-a binelea. În mai multe zone din județul Gorj și din țară ninge deja de ore bune. Temperaturile au scăzut semnificativ față de zilele precedente, iar în majoritatea regiunilor de la noi din județ sunt semnalate precipitații, ba chiar lapovițe și ninsori. În zonele înalte și la munte s-a așternut un nou strat de nea, pe anumite porțiuni depășind 15 cm. Vremea nu dă semne de îmbunătățire nici în perioada următoare. Maxime de cel mult 6 grade vom avea spre sfârșitul săptămânii, dar de săptămâna viitoare temperaturile vor mai scădea ușor, în schimb vor dispărea precipitațiile din peisaj.

De la ora 5 dimineața ninge viscolit în stațiunea montană Rânca. Stratul de zăpadă a depășit 15 centimetri, iar drumarii gorjeni au intervenit cu 6 autospeciale și 12 tone de material antiderapant pentru a curăța carosabilul.

Și în zona Godeanu au fost semnalate precipitații sub formă de ninsoare .Aici reprezentanții de la Drumuri Naționale au intervenit pentru înlăturarea noului strat de zăpadă.

Șoferii care se aventurează în zonele de munte sunt rugați să circule cu prudență și să aibă mașinile echipate corespunzător pentru sezonul rece

Filmulet cu filtru de politie din Redactie 1, ziua de azi, Ranca
La această oră se circulă fără probleme pe drumurile din Județul Gorj