Nereguli la depozit

autor: Marinel // 07 04 2021 // 84 Vizualizari

Nereguli grave găsite la depozitul de deșeuri din Bălești! Peste 1.000 de localnici au semnat o petiție pentru închiderea depozitului de sticlă pisată și plastic, pe motiv că sănătatea le este afectată de poluarea produsă, depozitul fiind aproape de casele oamenilor. Prefectul județului a trimis Corpul de Control să facă verificări, iar raportul scoate la iveală nereguli grave, fiind trimis către IPJ Gorj.

Autorizația de mediu a depozitului de deșeuri de la Bălești a fost revizuită de opt ori și nu s-au făcut demersuri pentru o nouă autorizație așa cum prevede legea. Nu numai această neregulă a fost depistată la depozit, ci, conform raportului Corpului de Control, toate instituțiile abilitate au greșit, în speță Primăria Bălești, APM Gorj, dar și DSP Gorj.
Raportul Corpului de Control a fost trimis și către IPJ Gorj.
Controlul a avut loc după ce, luna trecută, 1.200 de cetățeni din Bălești au semnat o petiție pentru închiderea depozitului de sticlă pisată și plastic. Motivul a fost că sănătatea oamenilor este afectată de poluarea produsă, depozitul fiind aproape de gospodării.