Misiune dificilă

0
0

UEFA a tras la sorți componența grupelor Europa League. Pandurii Târgu Jiu va evolua în grupa E cu Fiorentina, Dnepr și Pacos Ferreira. Meciurile din faza grupelor se vor disputa în perioada 19 septembrie-12 decembrie.

Pandurii Târgu Jiu e singura echipă românească în grupele Europa League. Astra și Petrolul au fost eliminate în play-off și nu au avut noroc nici la tragerea la sorți de astăzi. Apoel Nicosia a fost echipa scoasă din urne pentru a juca în grupe deși a pierdut în play-off.

Pandurii are o misiune dificilă. Fiorentina este, teoretic, favorita grupei, însă italienii au trecut prin mari emoții în fața play-off-ului. Fosta echipă a lui Mutu a eliminat pe Grasshoperrs grație golurilor mai multe marcate în deplasare.

Din urna a doua soții le-au repartizat oltenilor actuala echipă a Alexandru Vlad, Dnepr. Ucrainienii au trecut de campioana Estoniei, Kalju, cu 5-1.

După ce a eliminat Braga, Pandurii se va întoarce în Portugalia pentru disputa cu Pacos Ferreira. Clasată pe locul 3 în Liga Sagres, Pacos vine din preliminariile Ligii Campionilor fiind eliminată de Zenit cu scorul general de 8-3.

Pandurii nu vor doar să participe în grupe, ci speră să contribuie și la coeficientul României. Oltenii au nevoie urgent de încă 2 jucători.

Liga 1 mai are 2 reprezentante în grupe, Steaua în Liga Campionilor și Pandurii în Europa League.

Pandurii are 3 victorii, 2 egaluri și o înfrângere în Europa League, contribuind la coeficinetul de țară cu 4 puncte.