Ministrul Educației, vești proaste: ”Școlile ar putea rămâne ÎNCHISE și după 8 noiembrie”

autor: Iulia Blondea // 21 10 2021 // Vizualizari

Ministrul Educaţiei anunţă că şcolile ar putea rămâne închise şi după vacanţa de două săptămâni, dacă evoluţia epidemiologică se menţine nefavorabilă.

„Orele se pot recupera prin modificarea structurii anului şcolar. Pentru elevii din învăţământul primar şi pentru cei din grădiniţe este vorba doar de cinci zile de vacanţă suplimentară. (…) Mâine deja vom avea discuţii cu reprezentanţii elevilor şi ai profesorilor pentru a vedea care este cea mai bună variantă. Sigur este variantă de recuperare. Nu va fi pierdută nicio zi de şcoală, dacă vacanţa va fi de două săptămâni. Dacă însă evoluţia epidemiologică nu va permite revenirea cu prezenţă fizică în data de 8 noiembrie, lucrurile vor fi mai grave şi soluţia mă tem că nu va mai putea fi acceptată sub forma unei vacanţe suplimentare. Va trebui să identificăm soluţii care să facă posibilă predarea online cu pierderi cât mai mici”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Ministrul interimar al Educaţiei a explicat că s-a decis ca toţi elevii să intre în vacanţă timp de două săptămâni începând de luni, predarea online în acest moment este posibilă doar în jumătate de ţară.