Ministrul Agriculturii, la Târgu Jiu

autor: tv sud // 30 08 2012 // Vizualizari

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a venit astăzi la Târgu Jiu. El a făcut până acum o analiză în mai multe judeţe ale ţării. Oficialul dă asigurări că agricultorii afectaţi de secetă vor fi sprijiniţi financiar printr-o lege adoptată săptămâna viitoare. Peste 12.000 de hectare cultivate cu porumb sunt acum calamitate în judeţul Gorj.

Daniel Constantin a ajuns la sediul Prefecturii în jurul orei 12 şi jumătate şi a avut o şedinţă cu şedii instituţiilor deconcentrate. Discuţiile s-au purtat cu uşile închise. El a declarat apoi că ştie despte situaţia agricolă a Gorjului şi că proprietarii culturilor calamitate vor fi sprijiniţi printr-o hotărâre de guvern.

Constantin a primis că ministerul va derula un proiect de amploare pentru reînfiinţarea sistemelor de irigaţii. Ministrul agriculturii şi-a mai propus să fie accesate şi alte programe de sprijinire a celor care au nevoie de apă. Gorjul are mii de hectare de teren calamitate de secetă. Cele mai mari probleme sunt la cultura pobumbului unde producţia va fi redusă cu mai mult de jumătate faţă de anul trecut.

Tot din cauza secetei, sunt ameninţate şi viitoarele culturi pentră că exact acum ar trebui făcute arăturile de toamnă. Ministrul Agriculturii nu a exclus posibilitatea ca preţul pâinii şi al altor produse agricole să crească din cauza secetei.