Migraţia continuă

autor: tv sud // 29 06 2012 // Vizualizari

După Porter Troupe şi Adrian Guţoaia a părăsit divizionara A de baschet Energia Rovinari. Internaţionalul român a semnat cu Gaz Metan Mediaş, una dintre pretendentele la titlu în noul sezon.

Incertitudinea de la Energia Rovinari i-a determinat pe baschetbalişti să ia în calcul alte oferte. Divizionara A gorjeană a pierdut deja doi oameni de bază. Porter Troupe a semnat cu Apoel Nicosia, din Cipru, iar Adrian Guţoaia a plecat la Gaz Metan Mediaş. Extrema de 1,98 metri a avut medii de 5,1 puncte, 1,8 recuperări, 1.0 pase decisive şi 1,1 intercepţii alături de Energia Rovinari, în sezonul 2011-2012, club care a pătruns în play-offul campionatului. De asemenea, Guţoaia a câştigat concursul de slam-dunk din cadrul All Star Game-ului baschetului românesc – ediţia 2012,, desfăşurat la Timişoara.

Reconfirmat la Energia, tehnicianul Slobodan Nikolic a fost chemat la Târgu Jiu, să-şi construiască lotul pentru următorul sezon, dar nu prea are argumente. Fără un buget sigur, Nikolic poate discuta cu jucătorii doar în baza promisiunilor.

Singurele certitudini sunt, deocamdată, Louis Darby, care mai are încă un an de contract, Stefan Nikolic şi David Steffel, ultimii doi anunţând că vor să continue la Târgu Jiu.

Cert este că Energia s-a arătat de bună credinţă, achitând în această săptămână toate datoriile către jucători.

Reunirea echipei de baschet, Energia Rovinari, e programată pentru data de 1 august.