Meteorologii anunță o răcorire ușoară. Temperaturile vor continua să crească, de duminică

- Advertisement -

Meteorologii anunță că weekend-ul începe cu o răcorire ușoară a vremii, mai ales în nord. Sunt așteptate și câteva ploi izolate, dar duminică se încălzește din nou în toată țara.

 

Vineri, un aer un pic mai rece va cuprinde regiunile din nordul țării, de aceea temperaturile vor scădea ușor față de zilele anterioare. În nordul și centrul Moldovei, Maramureș și nordul Transilvaniei, maximele se vor încadra între 18 și 22°C, în timp ce în celelalte regiuni se vor atinge între 23 și 28°C.

Cam la fel de cald va fi și sâmbătă, 13 aprilie, doar că vor fi ceva mai mulți nori. Pe alocuri, dimineața în sud, iar după-amiaza în nord, centru și la munte, vor cădea și câțiva stropi de ploaie. Totuși, vremea va fi plăcută în majoritatea regiunilor.

Începând de duminică, 14 aprilie, o masă de aer tropical va pătrunde dinspre sud-vest, iar temperaturile vor crește în toată țara. Cu un cer mai mult senin, termometrele vor arăta în jur 25 – 28°C în majoritatea zonelor de câmpie.

Local, în sudul Olteniei și în nordul Câmpiei Române, la est de Carpații de Curbură, se vor înregistra până la 29 – 30°C. Mai răcoare va fi în zonele deluroase, dar și pe litoral, unde se vor atinge între 20 și 25°C.

Luni, vremea se va încălzi puternic. Temperaturile vor depăși pragul de 30 de grade pe areale extinse, iar în sudul Olteniei și al Munteniei sunt așteptate maxime de 32 – 33°C.

 

sursa: meteoradar.ro

Articole recente