Medici de familie sancționați

autor: tv sud // 31 10 2014 // Vizualizari

Avertismentele aduc și sancțiuni. Este mesajul reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj pentru trei medici de familie, din Târgu-Jiu, care încă nu și-au comandat cititoare pentru cardurile de sănătate. De luna viitoare, doctorii și managerii de spitale și farmacii, care vor fi prinși în offside riscă amenzi usturătoare.

Odată cu emiterea cardurilor de sănătate, unitățile medicale trebuie să se doteze obligtoriu cu cititoare pentru cartelele pacienților. Pentru a determina medicii de familie să se conformeze s-au făcut, deja, instruiri, iar acum angajații Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj au demarat o serie de controale inopinate.

Verificările efectuate la cabinetele din Târgu-Jiu nu s-au finalizat tocmai bine. Trei medici au primit avertismente și dacă nu își vor cumpăra aparate pentru activarea cartelelor, vor primi amenzi usturătoare. Din grafic nu ies nici farmaciile și spitalele. Până pe 15 noiembrie va trebui să aibă cu ce să activeze cardurile pacienților.

La nivelul județului Gorj au fost emise către asigurați peste 220.000 de carduri de sănătate care vor fi obligatorii de la începutul anului viitor.