Medic acuzat, concurs la spital

autor: tv sud // 30 06 2015 // 4.076 Vizualizari

Un controversat medic din Slobozia, acuzat de moartea unui bebeluș și luare de mită, s-a înscris la concursul pentru obținerea unui post la Secția Obstetrică a Spitalului Județean Târgu-Jiu. Medicul vrea să renunțe la job-ul pe care îl deține la Spitalul de Urgență din Slobozia și să înceapă o nouă carieră în municipiu.

Pentru postul scos la concurs la Secția Obstetrică a Spitalului Județean Târgu-Jiu s-au înscris două persoane, respectiv doctorul Ion Manailă de la Slobozia, dar și Luminița Vrânceanu, medic de la Timișoara, care ar fi fost audiată ca martor într-un dosar penal cu internări fictive.

Unul dintre candidați este Ion Manailă, medic obstetrician la Spirtalul de Urgență Slobozia, cel despre care presa a scris, în toamna anului 2013, că ar fi vinovat de moartea unui bebeluș, dar și că ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Ialomița l-ar fi anchetat pentru mită, după ce a primit bani de la gravida al cărui bebeluș a decedat.

În urma decesului bebelușului, conducerea spitalului de la Slobozia a deschis o anchetă. La acel moment, doctorul Ion Manailă a catalogat tragedia ca „o întâmplare care ține de soartă”.

Data concursului pentru obținerea postului de obstetrician de la Spitalul Județean Târgu-Jiu nu a fost încă stabilită.