Mecanic de locomotivă, reținut

0
0

Un mecanic de locomotivă în vârstă de 54 de ani, din Craiova, a fost reținut de către polițiști, după ce a fost implicat în accidentul feroviar de la Fetești. Bărbatul era beat când a pornit la drum și este foarte posibil sa fi adormit în locomotivă.

Potrivit IPJ Ialomița, în urma investigațiilor efectuate de către polițiștii de la transporturi, s-a concluzionat faptul că un tren de marfă aparținând unei societăți comerciale, ce avea în compunere 41 de vagoane încărcate cu fier vechi și care se deplasa pe relația Craiova – Constanța Port, a intrat în stația C.F. Fetești pe firul 2, intrând în coliziune cu un alt tren de marfă, staționat în stația C.F. Fetești la aceeași linie.
Anchetatorii mai spun că nu a respectat timpul de odihnă prevăzut de lege, restricția de viteză de 30 de km/h la intrarea în stația CF Fetești și nici semnalul roșu de oprire.
Mai mult, în urma testării alcooltest a mecanicului, a rezultat o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecatoria Fetești, pentru luarea de măsuri legale, urmând a se stabili și prejudiciul în această cauză.