Maşină minune pentru pompieri

0
0

Cadou inedit, pentru pompierii gorjeni, din finanţări europene. Salvatorii au primit o maşină de ultimă generaţie care a fost expusă astăzi în Piaţa Prefecturii, iar surprizele nu se opresc aici. Autospeciala care are tot ce trebuie pentru a interveni în situaţii de urgenţă va fi trimisă la Hurezani, urmând ca încă una, la fel de modernă, să fie trimisă peste puţin timp la Târgu-Jiu.

Garda de Intervenţie Hurezani, care intervine la situaţii de urgenţă în 10 localităţi cu aproximativ 30.000 de locuitori, a primit astăzi o autospecială de ultimă generaţie.

Maşina are echipamente de descarcerare, de prim ajutor medical şi toate accesoriile necesare pentru stingerea incendiilor.

La acest proiect a contribuit şi Consiliul Judeţean.

Până în prezent, prin Programul Operaţional Regional, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj a fost dotat cu opt autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi cu una pentru descarcerare grea. Veştile bune nu se opresc aici.

Autospeciala de ultimă generaţie a fost expusă astăzi, în Piaţa Prefecturii, unde reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj au marcat Ziua Protecţiei Civile.