Mai mulți bani pentru bolnavi

0
0

Dispeceratul Integrat a diminuat rata mortalității în Gorj. Conducerea Spitalului Județean Târgu-Jiu afirmă că acest program este benefic, mai ales la calamități, pentru că reacția de salvare a unui pacient este mai rapidă. În astfel de situații, cheltuielile pentru echipamente medicale și tratament sunt suportate în mare parte de ministerul de resort.

Recent, Ministerul Sănătăţii a lansat Sistemul Naţional Integrat al marilor urgenţe, destinat pacienților aflați în stare critică. Prin acest proiect, peste 100.000 de pacienți vor beneficia, în fiecare an, de cinci acţiuni prioritare. În Gorj, Dispeceratul Integrat a fost lansat în urmă cu un an, ceea ce a adus o serie de beneficii în privința reacției de salvare a oamenilor.

Unul dintre avantajele Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu este că unitatea se află în legătură directă cu Spitalul Floreasca, pentru transferul sau ghidarea demersului terapeutic pentru pacienți.

Guvernanții au întocmit un pachet de cinci Acțiuni Prioritare pentru asigurarea unui tratament adecvat pre și intraspital. Acestea vor acoperi segmente de activitate sau patologii ca Anestezie-Terapie Intensivă, Infarct Miocardic Acut, Moarte Subită, Accident Vascular Cerebral Acut şi Traumă. O mare parte din cheltuielile necesare derulării proiectului sunt suportate de Ministerul Sănătății.