Magazin în casa bântuită

autor: tv sud // 31 10 2013 // 1.221 Vizualizari

O casă din comuna Berlești este bântuită, potrivit unei legende locale. În vremuri îndepărtate, imobilul ar fi fost vizitat de o stafie. Povestea a fost scoasă la lumină în urmă cu câțiva ani de o bătrână care ar fi fost servitoare în casa ce aparținea unui preot. Bătrâna spune că, la vremea respectivă, a a hrănit timp de 15 ani o stafie. Totul avea loc în beciul casei, în care astăzi noii proprietari au deschis un magazin.

Casa despre care se spune că a fost, pe vremuri, bântuită de o stafie este astăzi locuită de o familie tânără. Părinții acestora au cumprăat imobilul în urmă cu peste 20 de ani, deși știau că are o poveste înfiorătoare. Au renovat în mare parte imobilul, iar, de curând, au deschis un magazin chiar în beciul despre care se spunea că ar fi fost văzută multă vreme o stafie. Actualii proprietari nu dau crezare acestei povești și spun că de când s-au mutat în imobil nu au auzit nici un fel de zgomot:

Legenda spune că, pe vremuri, soția preotului care era proprietarul casei a fugit în lume, iar, la scurt timp, pe acoperișul casei s-ar fi arătat o stafie. Slujitoarea trebuia să hrănească stafia în beciul casei, unde, pe o masă din lemn, îi punea o strachină plină cu mâncare. Altfel, stafia se răzbuna pe întreaga locuință.