Localnicii din Cristovani, izolați

autor: tv sud // 30 12 2014 // 2.375 Vizualizari

Mai multe familii din satul Cristovani, județul Dolj, au rămas izolate, în mijlocul iernii. Drumurile sunt greu accesibile, iar când ninge, nu se poate pătrunde în sat nici cu tractorul. Localnicii au cerut ajutorul reprezentanților primăriei, însă toți par depășiți de situație.

În satul Cristovani situația este disperată. Localnicii nu știu cui să mai ceară ajutorul. Drumul este plin de nămol, iar când ninge, accesul în sat devine imposibil. Reprezentanții Primăriei Predești au încercat să deszăpezească și să ajungă la oameni cu tractorul, dar nu au avut sorți de izbândă.

Încercarea s-a transformat într-o adevărată aventură.

Șoferul a încercat cu disperare să scoată tractorul din nămol, dar totul a fost în zadar.

Reprezentanții autorităților comunei Predești au încercat să dea o mână de ajutor și să curețe drumul, chiar dacă satul nu mai aparține de ei încă din 2004.

Satul Cristovani aparține acum de comuna Pleşoi. Reprezentanții localității spun că au făcut contract pentru deszăpezire, dar privind nămeții, nu ar părea că firma își face treaba.

Autoritățile de la Pleșoi afirmă că au totuși, la sfârșit de an, și vești bune pentru locuitorii din Cristovani. Anul viitor, drumul va fi pietruit.