Localități din Gorj, în carantină

0
0

Restricții dure și carantină de noapte în mai multe localități din județul Gorj! Rata de infectare a explodat în ultima perioadă, iar Comitetul pentru Situații de Urgență Gorj a decis să instituie carantina de noapte în localitățile care au o rată de infectare mare. Drept urmare, gorjenii se reîntorc la masca de protecție, magazinele se închid la 18.00 în zilele de carantină, iar noaptea circulația este interzisă. În unele localități, carantina de noapte este instituită în doar trei zile ale săptămânii, iar în unele localități în fiecare zi a săptămânii.
Comitetul pentru Situații de Urgență Gorj a luat noi măsuri în contextul în care rata de infectare a explodat în tot mai multe localități din județ. Subprefectul județului cu atribuții de prefect, Marcel Iacobescu, a anunțat că în localitățile care au o rată de infectare peste 6 la mie se va institui carantina în zilele de weekend. În localitățile cu o rată de infectare mai mare de 7,5 la mia de locuitori, carantina va fi instituită și în cursul săptămânii.
Subprefectul județului Gorj cu atribuții de prefect susține că este o presiune uriașă pe spitale și pe Serviciul Județean de Ambulanță Gorj. Totuși, sunt unele probleme care necesită atenție și verificări amănunțite, susține Iacobescu.
Localitățile cu o rată de infectare de peste 6 la mie – Lelești, Motru, Bumbești Pițic și Cătunele. Aici va fi instituită carantina doar în zilele de VINERI, SÂMBĂTĂ, DUMINICĂ. Localitățile cu o rată de infectare de peste 7 la mie – Polovragi, Arcani, Văgiulești. Aici va fi instituită carantina în toate zilele săptămânii.