Licența nu are treabă cu datoria

autor: tv sud // 28 02 2013 // Vizualizari

Pandurii Târgu Jiu se vede silită să returneze rapid 8,8 milioane de lei din finanțarea oferită de SNLO în anii 2011-2012. Termenul restituirii este 31 martie, dar șeful pandurilor, Marin Condescu refuză să plătească. Decizia lui Condescu nu afectează în nici un fel obținerea liceneței de club profesionist pentru sezonul 2013-2014.

Curtea de Conturi a controlat clubul în 2012 și inspectorii au considerat că o parte a finanţării către Pandurii și Minerul Motru este ilegală. Clubul Pandurii se vede obligat să returneze 2 milioane de euro până pe 31 martie, cu toate că decizia nu este definitivă.

Refuzul celor de la Pandurii de a returna banii nu va avea consecințe asupra procesului de licențiere a grupării gorjene pentru sezonul următor. Cluburile sunt obligate să stingă datoriile din activitatea exclusivă de fotbal și nu și din alte procese civile până pe data de 31 martie, termenul limită impus de Federația Română de Fotbal.

Pandurii Târgu Jiu are un buget de circa 6 milioane de euro din care cica 2 milioane sunt asigurate de Complexul Energetic Oltenia, urmașa SNLO.