Judecătorii, în grevă

0
0

Judecătorii gorjeni au intrat, de astăzi, în grevă japonează. Aceștia poartă în sălile de judecată banderole albe, în semn de nemulţumire faţă de aplicarea discriminatorie a normelor privind salarizarea. Magistraţii ameninţă că nu vor mai judeca decât cauzele urgente, iar pe celelalte le vor amâna.

Magistrații sunt nemulțumiți de aplicarea discriminatorie a actelor normative privind salarizarea. Mai mult, aceștia cer demisia Ministrului Justiției, Raluca Prună. Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Gorj, Cristina Celea, afirmă că măsurile vor fi mult mai drastice decât cele aplicate în prezent, dacă nu li se vor îndeplini cerințele.

Conflictul este între puterile statului. Magistrații nu consideră că li se acordă importanța pe care o merită, iar măsurile Executivului luate în privinţa salarizării în sistemul bugetar care a dus la diferenţe între salariile procurorilor şi ale judecătorilor, a creat revoltă.

La Tribunalul Gorj activează 46 de judecători. La nivel național, 51 de Tribunale și 18 Parchete au intrat în grevă pe timp nelimitat, până când Guvernul le va rezolva problemele.