Jaf în pădurile din Gorj

autor: tv sud // 31 10 2013 // 2.453 Vizualizari

Jaf în pădurile din Gorj. Pădurarii nu mai au odihnă în această perioadă. Asta pentru că hoții de lemne dau iama în păduri, unde fac ravagii. Totodată, pădurarii alături de polițiști și jandarmi, au declanșat acțiunea ,Scutul pădurii“. Cele mai afectate zone sunt cele din preajma orașului Târgu Cărbunești, Târgu Jiu sau Baia de Fier.

Pădurarii gorjeni au de furcă, în această perioadă, cu hoții de lemne care fac ravagii în pădurile din Gorj. Așa se face că paznicii, alături de polițiști și jandarmi, pornesc zi și noapte pe urmele hoților de lemne. Toate aceste pagube au loc cel mai des în perioada în care frigul urmează să se instaleze. Pentru a preveni jaful din păduri, pădurarii și oamenii legii au declanșat acțiunea ,,Scutul pădurii“.

Personajele care se dedau la astfel de fapte sunt dintre cele mai sărace sau de etnie rromă, după cum afirmă șeful Direcției Silvice Gorj, Ovidiu Cârstoc. Acestea profită mai ales de faptul că sunt suprafețe întinse de pădure pentru care nu există contracte de pază.

În alertă sunt și polițiștii gorjeni. Aceștia au prins numeroși hoți de lemne, mulți dintre ei fiind prinși în flagrant.

Pădurarii pe raza ocoalelor în care se înregistrează tăieri masive riscă să fie dați afară din sistem.