Izolați de restul comunei

autor: tv sud // 03 06 2015 // 965 Vizualizari

Situație fără ieșire pentru 12 familii din cătunul Popești în comuna Săcelu. Drumul care face legătura cu restul zonei a fost închis, prin decizie judecătorească, în urmă cu doi ani, pentru că încălca proprietatea unor cetăţeni şi nu există altă cale de acces. De atunci, oamenii sunt nevoiți să parcurgă pe jos câțiva kilometri pentru a ajunge în satul vecin de unde își procură alimente. Tot acolo își parchează şi mașinile personale. Primăria încearcă să cumpere un teren pentru a reconstrui drumul.

În cătunul Popești locuiesc cel puțin 12 familii, care atunci când plouă nu pot ajunge în satul vecin aflat la nici un kilometru distanță. În cazul unor situații de urgență, în zonă nu pot ajunge ambulanțele sau mașinile de pompieri. Asta pentru că drumul este impracticabil mai ales pe timpul ploilor. Localnicii se descurcă cu greu și spun că sunt practic izolați de restul comunei.

Primăria cunoaște destul de bine situația și promite că va găsi soluții pentru realizarea drumului distrus în urmă cu doi ani.

În ceea ce priveşte introducerea rețelelelor de apă și canalizare nu există deocamdată vești bune pentru locuitorii cătunului. Primăria nu are fondurile necesare pentru a crea condiții moderne pentru gospodăriile respective.