„Iordache nu este și nu va fi NICIODATĂ un lider”

autor: Marinel // 21 07 2021 // 64 Vizualizari

Alegerile interne din PNL, în special cele pentru șefia partidului, au dezbinat organizația de la Gorj! Liberalii gorjeni s-au împărțit în două tabere – tabăra Orban și tabăra Cîțu. Nu numai acest lucru crează tensiuni în rândul organizației. Intenția senatorului Ion Iordache de a candida împotriva lui Dan Vîlceanu pentru șefia organizației de la Gorj a creat rumoare. Deputatul Gheorghe Pecingină îl indică pe Iordache ca fiind în tabăra lui Orban și declară despre acesta că nu va putea fi niciodată un lider, mai ales unul care să conducă Partidul Național Liberal Gorj. În replică, Ion Iordache a declarat ”Nu mă interesează ce zice Pecingină. Dacă voiam, candidam. Și dacă aș fi candidat, aș fi câștigat!”
Ion Iordache a intenționat să candideze împotriva lui Dan Vîlceanu pentru președinția PNL Gorj, dar s-a răzgândit pe ultima sută de metri și nu și-a depus candidatura. Intenția sa a fost însă taxată de o parte dintre colegii săi de partid. Deputatul Gheorghe Pecingină susține că Iordache nu este potrivit să conducă PNL Gorj nici acum, nici pe viitor.
Gheorghe Pecingină a mai declarat că Ion Iordache s-a poziționat în tabăra lui Ludovic Orban și îl va vota pe acesta pentru un nou mandat de președinte al PNL, asta deși organizația de la Gorj a anunțat că îl va susține pe Florin Cîțu în lupta pentru șefia partidului.
În replică, Ion Iordache a declarat că nu l-a interesat funcția în partid și că, dacă ar fi candidat pentru funcția de președinte al PNL Gorj, ar fi câștigat.
Ion Iordache a lansat și el un atac la adresa lui Pecingină.
Dan Vîlceanu a fost reales președinte al PNL Gorj, neavând contracandidat la conferința județeană de alegeri.