Investiții în lacul secat

0
0

Un lac pentru care Primaria Calafat a plătit 300.000 de euro, bani de la Uniunea Europeană, a secat la nici două luni de la inagurare. Localnicii susțin ca nu aveau nevoie de o astfel de investiție în condițiile în care Dunărea este la doi pași de ei. Culmea, lacul a fost amenjat pe un camp, iar în acest moment este înconjurat de buruieni.

Cu banii de la Uniunea Europeanp, autoritățile s-au apucat să amenajeze un heleșteu la marginea orașului, însa nu s-au gândit că apa se poate infiltra imediat în pământ. Așa că la doua luni de la inagurare, lacul a secat.

Oamenii din Calafat au declarat ca in zona nu era nevoie de o astfel de investitie. Care sa se si duca pe apa sambetei. Ei sunt convinsi ca primaria putea sa obtina bani pentru a le face un sistem de incalzire , iar astfel sa scape de sobele pe lemne pe care le au in apartament.

Firma care a excutat lucrarea a promis că va remedia problema în cel mai scurt timp.

Autoritățile locale au mai declarat că investiția în valoare de 300.000 de euro este în garanție pentru următorii doi ani, așa că locuitorii orasului vor avea în curând, din nou, heleșteu.