Indemnizaţii babane pentru doi foşti poliţişti

autor: tv sud // 31 10 2013 // 1.009 Vizualizari

Doi polițiști pensionari s-au ocupat de siguranța circulației în perioadele de modernizare a drumului de coșmar, DN 66. Săprămânalul de investigaţii Scandal de Gorj arată în numărul din această săptămână, că fostul subcomisar Ion Giugelea, de la Poliția Rutieră, dar şi cel care a ocupat scaunul de șef de la Cercetări penale, Mircea Culcea, au fost angajaţi de firmele care s-au ocupat de modernizarea drumului să rezolve problemele de trafic apărute ca urmare a efecturării lucrărilor.

Fostul subcomisar Ion Giugelea a fost angajat de firma maghiară Vegyepszer, care a încasat cinci milioane de euro, fără să facă mare lucru, să se ocupe de probleme din trafic generate de lucrările de modernizare. În buzunarul său intrau lună de lună un salariu baban, pe lângă pensia, nici ea deloc de neluat în seamă. Societatea Vegyepszer a câștigat contractul de modernizare a tronsonului cuprins între Rovinari și Bumbeștiu Jiu în anul 2007, la o valoare de peste 28 milioane de euro. Contractul a fost reziliat în toamna anului 2011, după ce nici cinci la sută din lucrări nu au fost executate.

La începutul acestui an, Ministerului Transporturilor a anunțat că modernizarea tronsonului dintre Rovinari și Bumbești Jiu a fost atribuit unei firme spaniole, Comsa Sau. Istoria parcă se repetă și în privința omului pus să se ocupe de siguranța rutieră, dar și în ceea ce privește execuția lucrării.

Ion Călinoiu s-a plâns de faptul că lucrările nu se desfăşoară în mpod corepsunzător şi a reclamat situaţia la ministerele de resort.