Închisoare pentru senatorul Popescu

0
0

Închisoare cu suspendare pentru senatorul Dian Popescu! Instanța supremă a anunțat astăzi sentința pentru ”Lotul Peștișani”. Achitat a fost doar fostul secretar general adjunct în Ministerul Economiei, Dumitru Pârvulescu. Principalul inculpat, Florin Pavel, a primit trei ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu în formă calificată, însă primarul este obligat să plătească și 30.000 lei amendă penală. Hotărârea nu este definitivă.

Fratele senatorului, Gabriel Popescu, a primit INTRĂ CARTON 4 cinci luni de închisoare cu suspendare, tot pentru complicitate la fapta de care este acuzat primarul comunei Peștișani IESE CARTON 4. Motiv de bucurie are doar fostul secretar general adjunct în Ministerul Economiei, Dumitru Pârvulescu, care a fost achitat de judecători, pentru instigare la abuz în serviciu în formă calificată, privind o cesiune de creanţă. Ultimul inculpat, dirigintele de șantier Nicolae Isar, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată. Hotărârea poate fi însă atacată cu apel. Surprins de sentință s-a arătat denunțătorul Silvestru Tivig, cel care a anunțat procurorii că edilul Florin Pavel i-ar fi mărturisit că a primit şapte mii de lei de la Dian Popescu, în campania din 2008.

Cercetările au vizat modul în care Primăria Peştişani a început lucrările de modernizare a unei baze şcolare cu firma lui Dan Floarea, precum şi realizarea unui stadion de către firma fraților Popescu. Anchetatorii susţin că autorităţile locale ar fi achitat sume importante pentru lucrări neefectuate.