În greva foamei pentru pământ

autor: tv sud // 31 03 2014 // 2.520 Vizualizari

Face greva foame în fața Palatului Administrativ pentru aproape 3,5 hectare de teren. Este vorba despre un bărbat din Prigoria, care a cerut, inclusiv, ajutorul Comisiei Europene de la Strasbourg, însă degeaba. Bărbatul susține că, în urmă cu trei ani, i-a fost luat abuziv un teren pe care l-a moștenit de la rudele sale. Nu vrea nici în ruptul capului să renunțe la el și este convins că instanța a comis un abuz atunci când s-a propunțat nefavorabil lui.

Gheorghe Gruianu s-a instalat astăzi în Piața Prefecturii și vrea să stea aici până i se va face dreptate. Acesta este obișnuit deoarece la Strasbourg a stat nu mai puțin de trei luni înstalat cu cortul în fața Parlamentului Eruopean. Degeaba, deoarece nici Comisia Europeană nu i-a dat dreptate. Bărbatul din Prigoria susține că de 65 de ani familia sa a moștenit un teren, care, divizat, a ajuns la 3,4 hectare. În 2010, însă, primăria l-a anunțat că a venit adevăratul proprietar, iar terenul nu-i mai aparține.

Omul a făcut nenumărate acțiuni în instamță, însă degeaba. Niciodată nu a avut câștig de cauză, asta deși susține că are actele de proprietate pe terenul respectiv. În ultimă instanță, Gheorghe Gruianu face greva foamei și nu vrea să renunțe. Deși terenurile nu îi mai aparțin, le-a cultiva anul trecut și vrea să le folosească și în acest an.

Răspunsul Prefecturii Gorj nu îi este deloc pe plac protestatarului.

Gheorghe Gruianu acuză autoritățile locale de interes în zonă și de fals în documente. Acesta a aflat și care este secretul interesului pentru terenul cu pricina.