În Gorj, PSD are 50 de primării, PNL – 17, AUR – 3. Cel mai bun scor obținut de primarul din Runcu

- Advertisement -

Partidul Social Democrat a reușit să obțină 50 de primării din totalul celor 70 din județul Gorj, fiind urmat de Partidul Național Liberal, cu 17 primării, și de AUR, cu trei. Cel mai bun scor din județ a fost obținut de Adi Câmpeanu, primarul din Runcu.

Potrivit rezultatelor parțiale, PSD a câștigat primăriile celor două municipii, Târgu Jiu și Motru, și orașele Tismana, Novaci, Bumbești Jiu, Țicleni și Târgu Cărbunești. Liberalii au câștigat orașele Rovinari și Turceni.

Cele 17 primării obținute de PNL sunt Samarinești, Ciuperceni, Câlnic, Rovinari, Fărcășești, Plopșoru, Urdari, Aninoasa, Turceni, Turcinești, Schela, Săcelu, Albeni, Licurici, Berlești, Alimpești și Roșia de Amaradia. Cel mai mare procent l-a obținut edilul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, câștigând un nou mandat cu 86,09%.

Primarul comunei Runcu, Adi Cîmpeanu, a obținut cel mai mare procentaj din județ, respectiv peste 90%. El a câștigat cel de-al cincilea său mandat. Un scor foarte bun a obținut și primarul din Săulești, Constantin Drăghici – 89,58%, dar și cel din Cătunele, Florinel Țuilă – 88,56%. Majoritatea primarilor social-democrați au obținut peste 50-60 de procente la alegeri.

Cele trei primării câștigate de AUR sunt Căpreni, Stoina și Stejari. La Căpreni, candidatul AUR l-a învins la o diferență de două voturi pe actualul primar, Emil Cătănoiu, aflat în funcție de peste 30 de ani, fiind cel mai longeviv edil din județ.

Prezența la vot în județul Gorj a fost, potrivit AEP, de 58,18%, cu un număr total de votanți de 167.944 în cele 334 de secții. Din totalul alegătorilor la nivel județean, 101.103 au fost din mediul rural, iar 66.841 din cel urban.

Articole recente