Imunizare fără vaccin?!

0
0

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică dezinformează şefii judeţului. Programul naţional de imunizare, derulat de instituţie, a fost prezentat ca decurgând normal, asta deşi un anumit tip de vaccin lipseşte cu desăvârşire, iar un altul abia a ajuns pe stoc.

Jurnaliştii au scris demult despre lipsa vaccinurilor pentru micuţi, cele mai mari probleme fiind cu cel împotriva tuberculozei şi cu serul Pentaxim. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au recunoscut şi ei că au dificultăţi în aprovizionarea cu flacoanele respective. Între timp vaccinul anti-TBC a ajuns în depozitul instituţiei însă pentaximul lipseşte şi acum. Cu toate astea, subalternii lui Marius Boeriu le-au transmis vicepreşedintelui Consiliului Judeţean şi subprefectului că programul de imunizare decurge conform activităţilor propuse.

Din păcate nu este pentru prima dată când şefii DSP prezintă simple fişe ale postului şi nu rezultate concrete ale acţiunilor derulate. Aşa se face că finalitatea unor activităţi precum controlul calităţii apei potabile sau de îmbăiere ori monitorizarea bolilor profesionale e o enigmă. Explicaţii suplimentare le-au cerut medicilor DSP şi sindicaliştii din minerit. Ei sunt revoltaţi că doi oameni ce inhalează aceeaşi cantitate de praf primesc sporuri diferite.

Indiferenţa unora dintre şefii Direcţiei de Sănătate Publică poate fi pusă şi pe seama anunţatelor schimbări de la vârful instituţiei.