Imprumutul CEO, incert

0
0

Problema achitării certificatelor de carbon de către Complexul Energetic Oltenia este departe de a fi rezolvată. Compania nu are bani să cumpere cota de carbon pe acest an și încearcă să obțină un împrumut de 200 de milioane de euro. Invitat la Sud FM, Gabriel Căldărușe, președintele SME Oltenia, a declarat că CEO nu se va putea împrumuta fără ajutor guvernamental.

Ajutorul trebuie să vină de la Guvern, pentru că băncile nu ar acorda un astfel de credit unei societăți aflate într-o situație extrem de dificilă, fără garanții de stat. Deocamdată, Guvernul Orban, nu a avut o opinie concretă legată de problemele CEO, dar Gabriel Căldărușe crede că societatea va obține banii necesari pentru cumpărarea certificatelor de carbon.

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia a apreciat că cele 200 de milioane de euro vor ajunge la Complexul Energetic Oltenia, în prima parte a anului viitor.

Ajutorul trebuie să vină de la Guvern, pentru că băncile nu ar acorda un astfel de credit unei societăți, fie ea și de stat, fără garanții de stat. Deocamdată, Guvernul Orban, nu a avut o opinie concretă legată de problemele CEO.