Impozit pentru Brâncuși

autor: tv sud // 31 03 2016 // 1.875 Vizualizari

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care este reglementata procedura de subscriptie publica pentru cumpărarea sculpturii “Cumințenia Pământului”. Astfel, donațiile vor fi deduse din impozitul datorat de către persoanele care vor contribui.

Dan Suciu , purtătorul de cuvânt al Guvernului, a precizat că donațiile vor putea fi primite atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice.

In urmatoarele doua saptamani, vor fi anuntate conturile in care pot fi facute donatiile, aceste conturi fiind gestionate de catre Ministerul Culturii.
În cazul în care donațiile nu vor acoperi suma de 6 milioane de euro, acestea vor fi returnate cetăţenilor care au participat la subscripţia publică.

Totodată, Guvernul vrea să ceară ajutorul agenţiilor de publicitate pentru a ajuta gratuit la realizarea unei campanii de promovare a acestei subscripţii publice. Întrebat dacă Guvernul va încuraja companiile de stat cu profit să contribuie cu donații pentru achiziția acestei sculpturi, Dan Suciu a negat.