Ignat fără restricții, dar cu restricții! Târgurile de animale închise din cauza gripei aviare

- Advertisement -

Au scăpat de pesta porcină, însă crecătorii de animale din Gorj sunt amenințați de alt virus: gripa aviară. Dacă sperau să-si vândă porcii de Crăciun în târgurile autorizate de pe raza judetului, fermierii primesc încă o lovitură. Acestea rămân închise. Decizia a fost luată la nivel național,  iar reprezentanții Direcției Sanitar Veterniare spun că numai așa pot preveni îmbolnăvirea cu virusul gripei aviare.

 

Iganat fără restricții, dar cu restricții! În Gorj, fermierii au voie să-și comercializeze porcii de Crăciun însă pe târgurile de animale va fi lacătul pus și in acest an. Motivul? Virusul gripei aviare, prezent în mai multe gospodării din județele vecine.

În lipsa unor târguri destinate vânzării animalelor, fermierii caută alternative pentru a-și putea vinde marfa.  Dacă unii îi comercializează pe internet, alții preferă varianta tradițională prin viu grai.

Oamenii spun că vând porci în viu la 18 lei kilogramul, iar de clienți nu duc lipsă.

Dacă sunt cumpărați direct din bătătură, medicii veterinari atrag atenția asupra riscului de îmbolnăvire și fac un apel la cumpărători să testeze carnea înainte de a o consuma.

Din cauza celor aproximativ 300 de focare de pestă porcină, care au fost active în județul Gorj, estimările pentru acest an indică o scădere a sacrificărilor porcilor de Crăciun.

Articole recente