Greva foamei, sub fereastra managerului CEO. Angajații Carierei Jilț cer deblocarea fronturilor de lucru

- Advertisement -

Au intrat în greva foamei, sub fereastra managerului Complexului Energetic Oltenia.  Protestatarii sunt mineri de la Cariera Jilț, care cer deblocarea perimetrelor de lucru. Oamenii au fost chemați la discuții, de la care au ieșit revoltați, după ce directorul le-a spus să-și caute de muncă în altă parte, dacă nu le convine.

 

Sindicalistul Marius Berca, împreună cu alți trei colegi de la cariera Jilț Nord, au intrat în greva foamei, în fața Complexului Energetic Oltenia. Angajații cer deblocarea perimetrelor de lucru și susțin că, în caz contrar, activitatea unității se va opri. Greviștii cer și acordarea de plăți compensatorii, pentru salariații care urmează a fi disponibilizați.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia i-a invitat la discuții pe protestatari. Negocierile nu au durat prea mult, deoarece managerul general i-a jignit pe salariați, trimițându-i să-și caute joburi în altă parte.

Numărul protestatarilor se așteaptă să crească. Și alți muncitori au anunțat că se vor ralia protestelor, din această seară.

Protestatarii spun că nu vor ieși din greva foamei, până când situația nu se va rezolva.

Articole recente