Gardian la Penitenciarul Tg-Jiu prins cu șpagă

autor: tv sud // 29 04 2016 // 1.196 Vizualizari

 

Ofiterii DGA au prins în flagrant un agent șef de la Penitenciarul din Târgu Jiu imediat după ce acesta primise suma de 500 de euro și mai multe bunuri de la apropiatul unui bărbat, care era încarcerat, astfel încât să întocmească documente pentru aprobarea unei învoiri în perioada Sărbătorilor de Paște, scrie Mediafax.

“Din probele administrate a reieșit faptul că, în cursul lunii aprilie 2016, inculpatul D.I.D. a promis deținutului M.D.D., dar și inculpatului S.T.D., sprijin pentru acordarea unei învoiri lui M.D.D. în perioada Sărbătorilor Pascale. În acest scop a pretins suma de 1000 euro, stabilind ca aceasta să fie remisă prin intermediul inculpatului S.T.D. La data de 28.04.2016, inculpatul S.T.D. s-a întâlnit cu D.I.D. pentru a-i remite, în scopul menționat anterior, o sumă de bani. Imediat, s-a procedat la constatarea în flagrant a infracțiunilor de corupție”, se arată în comunicat.

Agentul șef și apropiatul deținutului au fost reținuți pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului Tribunalului Vâlcea sub acuzațiile de luare și dare de mită. Deținutul care era dispus să plătească pentru a merge acasă de Paște a fost și el pus sub urmărire penală.