Fugarul atacă

0
0

Fugarul din Brăneşti, acuzat de tâlhăria din pădurea de la Turburea, a încercat astăzi să scape de arest. Judecătorii de la Tribunalul Gorj l-au trimis însă tot după gratii, unde îl aştepta vecinul său, suspectat că l-ar fi ajutat să comită fapta care l-a lăsat pe un bărbat din Harghita fără banii pe care i-a câştigat în străinătate.

Judecătoria Târgu-Cărbuneşti a decis ca cei doi bărbaţi din Brăneşti, acuzaţi că au furat 3.000 de euro prin violenţă, să fie arestaţi preventiv în luna iunie. Aceştia nu au ajuns în acelaşi timp după gratii, întrucât tânărul de 25 de ani s-a ascuns la un vecin până miercuri, când l-au prins poliţiştii. Ionuţ Pantilică a cerut astăzi să fie cercetat în libertate.

Victima în vârstă de 31 de ani, din Harghita, a petrecut o noapte la Casa Iris, alături de persoanele fără adăpost, în timpul cercetărilor, după care a plecat la Harghita. Acesta se întorsese pe 21 mai de la muncă, din Italia şi s-a împrietenit la aeroport cu o rudă a suspecţilor arestaţi, care i-a promis că cei doi îl vor conduce către casă. Pe drum însă, tinerii ar fi pus în aplicare planul ilegal şi, după o bătaie zdravănă, i-ar fi luat borseta cu 3.000 de euro şi un telefon de ultimă generaţie.