Frig, mizerie si microbi la Pediatrie

autor: tv sud // 26 01 2016 // Vizualizari

Pereţi decojiţi, frig în saloane şi mizerie. Aceasta este situaţia în care se află secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean din Slatina. O echipă a filmat cu camera ascunsă starea deplorabilă în care se află unitatea spitalicească, iar imaginile au fost făcute publice. Conducerea spitalului susţine că secţia se afla în plin proces de reabilitare.

Mămicile copiilor internaţi la Spitalul Judeţean din Slatina susţin că micuţii se îmbolnăvesc ţi mai rău în spital din cauza frigului din saloane şi a microbilor care domnesc peste tot.

Uşile saloanelor din secţia Pediatrie nu se închid, iar la geamuri, din cauza condensului s-a format igrasie.

Mai mult decât atât, mizeria este la ea acasă. Atat în saloane, cât şi pe holuri se pot vedea deşeurile menajere aruncate peste tot. Ba chiar se şi fumează acolo unde curăţenia ar trebui să fie cuvântul de ordine.

pentru a nu ingheta copiii in saloane, sefa sectiei Pediatrie le-a dat voie mamicilor sa vina cu alte surse de incalzire de acasa.

Directorul unităţii spitaliceşti, Cătălin Pătru, susţine că secţia se află într-un amplu proces de reabilitare. De 30 de ani, de la construire, la Pediatria din Slatina nu a mai fost făcută nicio îmbunătăţire.

Finanţarea pentru reabilitarea sectiei Pediatrie este asigurată de Consiliul Judeţean Olt.