FOTO- SMURD la Bumbesti-Jiu

FB_IMG_1624616174597 FB_IMG_1624616170249

Echipaj SMURD operaționalizat în cadrul Gărzii de Intervenție Bumbești-Jiu

Începând de astăzi, cetățenii din orașul Bumbești-Jiu, comunele Mușetești, Schela și o parte a comunei Turcinești vor beneficia într-un timp mult mai scurt de prim ajutor calificat în cazul producerii unei situații de urgență, cu ajutorul ambulanței tip B2 SMURD din dotarea Gărzii de Intervenție Bumbești-Jiu și a personalului profesionist care încadrează această ambulanță.

Dacă în anul 2017 aveam operaționalizate la nivelul județului Gorj trei echipaje SMURD, astăzi, prin eforturile depuse de către conducerea ISU Gorj și prin sprijinul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, am reușit să avem operaționalizare șapte echipaje SMURD în cadrul subunităților de intervenție din Tg-Jiu, Motru, Turceni, Hurezani, Tismana, Rovinari și Bumbești-Jiu.

Garda de Intervenție Bumbești-Jiu are în raionul de intervenție o bună parte din Defileul Jiului, un tronson de drum destul de complex și pe care, din păcate, experiența ne arată că se produc frecvent accidente rutiere. Prin operaționalizarea echipajului SMURD, cu siguranță, am adus un plus în ceea ce privește gestionarea acestui tip de risc.

Le urăm colegilor noștri care vor încadra ambulanța SMURD misiuni ușoare și avem convingerea că vor răspunde cu profesionalism tuturor misiunilor încredințate!

Sursa: ISU Gorj

Articole recente