Fost manager al SJU, anchetat penal

autor: tv sud // 30 06 2015 // 1.453 Vizualizari

Marius Sponoche, fostul manager al Spitalului Județean Târgu-Jiu, se află sub control judiciar. Acesta este cercetat pentru că a favorizat câștigarea unei licitații. Sponoche este acuzat că și-a îndeplinit defectuoas atribuțiile de serviciu în perioada noiembrie -decembrie 2014. Fostul manager al Spitalului Județean Târgu-Jiu este acuzat că a pus la dispoziția unei firme care licita pentru reabilitarea unei secții de la Spitalul Orășenesc Cernavodă, unde este manager interimar, un document care nu era destinat publicității.

În rechizitoriul întocmit de procurori în acest caz se precizează că „ prin aceste demersuri frauduloase, SC CSN SRL s-a folosit în mod ilegal de contraoferta SC UPC, oferind un preţ mai mic, respectiv 36.476,75 lei faţă de 38,340.42 lei (fără TVA), câştigând astfel fraudulos, prin informaţii la care nu putea avea acces, atribuirea directă a lucrării respective, (…) cu consecinţa cauzării în patrimoniul Spitalului Orăşenesc Cernavodă a unui prejudiciu calculat în principal la 36.476,75 lei (fără TVA), reprezentând suma de bani plătită ca urmare a obţinerii frauduloase a lucrării”, menționează procurorii în rechizitoriu.

Parchetul Judecătoriei Medgidia a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de managerul interimar al spitalului pentru o perioadă de 60 de zile. (A.T.I)

marius sponoche