Formarea profesională, ultima soluţie

0
0

Aproape o mie de gorjeni au alepat în acest an la cursuri de formare profesională, organizate prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Funcţionarii instituţiei au derulat zeci de astfel de programe. Cu toate acestea judeţul are peste 10 mii de şomeri.

Reconversia profesională a rămas pentru mulţi dintre gorjeni singura variantă pentru a evita şomajul. Asta în afara unui loc de muncă peste hotare. Funcţionarii AJOFM Gorj au derulat de la începutul anului zeci de programe la finele cărora şomerii s-au califict în alte meserii decât cele învăţate în şcoală.

Patru dintre cursuri au vizat meseria de lucrător în creşterea anumalelor şi s-au derulat în localitatea Crasna. Peste o sută de oameni s-au calificat în această meserie.
În total peste 4500 de oameni au fost angajaţi de la începutul anului după ce au primit sprijun de la funcţionarii AJOFM iar ca urmare, şomajul e în uşoară scădere faţă de anul trecut.

Şefii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi-au propus să sprijine angajarea în acest a 5.600 de gorjeni. Din păcate mai mulţi angajatori au anunţat concedierea colectivă a aproximativ 700 de oameni în viitorul apropiat.