Florin Cârciumaru – REȚINUT 24 de ore

Update (19:00) ”Pot să vă confirm că a fost reținut, pentru 24 de ore, preventiv, de procuror, pentru mărturie mincinoasă, în dosarul în care se fac cercetări cu privire la spălarea cu jet de apă a operelor brâncușiene. E vorba de dosarul acela foarte vechi, din 2012. Are calitatea de suspect, pentru mărturie mincinoasă”, a transmis oficial, pentru presă, Cristina Ciobanu (PTGj).

Update (18:25) Informația privind reținerea pentru 24 de ore a fostului primar, Florin Cârciumaru, s-a confirmat oficial.

Update (18:20) Mărturia mincinoasă se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, deci în cazul de față nu se poate cere arestarea preventivă pentru 29 de zile a fostului edil.

Update (18:15) Surse jurnalistice afirmă că reținerea fostului primar, Florin Cârciumaru, pentru mărturie mincinoasă, ar fi fost dispusă direct de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Aceleași surse afirmă că Florin Cârciumaru ar avea doar calitatea de martor în dosarul penal respectiv, ne fiind el persoana bănuită de săvârșirea infracțiunii de bază.

ȘTIREA INIȚIALĂ: 
Fostul edil al Târgu-Jiului a fost reținut astăzi, cu puțin timp în urmă, pentru 24 de ore.

Surse tvsud.ro afirmă că acuzațiile asupra fostului primar sunt pentru infracțiunea de mărturie mincinoasă, în dosarul ce vizează spălarea operelor de artă din parcul Municipal.

Dosarul penal ce vizează spălarea operelor de artă din parcul municipal C. Brâncuși datează din anul 2012-2013, fiind clasat succesiv, de mai multe ori.

Soluțiile de clasare emise de parchet au fost infirmate de fiecare dată de către judecători pentru refacerea respectiv completarea urmăririi penale.

Facem precizarea că informația privind reținerea fostului primar, Florin Cârciumaru, nu a fost confirmată, încă, oficial, de către autorități.

Revenim cu detalii. Știre în curs de actualizare!

Articole recente