Fără subvenție la motorină pe 2013?

autor: tv sud // 31 01 2013 // 3.406 Vizualizari

Fermierii gorjeni ar putea rămâne fără subvenția la motorină pe anul 2013. Reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură nu au primit cereri la finele anului trecut pentru că legislația privind ajutorul de stat nu a fost încă definitivată.

Astăzi a fost ultima zi în care fermierii ar fi putut cere banii aferenți subvenției la motorină pentru ultimul trimestru din 2012. Șeful APIA Gorj, Constantin Negrea, spune că fiecărui cultivator de teren sau crescător de animale îi revine aproximativ o sută de lei noi la hectar. Suma constă într-o reducere de un leu și 26 de bani lei pe litru față de prețul motorinei de la pompă.

Sprijinul financiar nu este destinat tuturor fermierilor, ci doar celor mari care figurează ca persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau chiar societăți. Ajutorul de stat ar putea fi oprit însă în 2013 pentru că oficialii europeni nu au spus încă dacă el este legal sau nu.

Plata carburantului este suportată inițial din bugetele fermierilor urmând ca aceștia să primească subvenția trimestrial după efectuarea lucrărilor agricole.