Fântâni cu apă sărată

autor: tv sud // 30 10 2013 // 992 Vizualizari

Situație dramatică în satul Colțești ce aparține de comuna Târgu Logrești. Apa localnicilor din localitate este sărată și are miros de gazolină. Localnicii spun că nenorocirea a venit în urma erupției unei sonde care a avut loc în urmă cu zece ani. De atunci și până în ziua de azi, nimeni nu a reușit să găsească o altă explicație. Oamenii sunt nevoiți să care apă de la câțiva kilometri distanță de sat pentru consum, dar și pentru animale.

Localnicii din satul Colțești s-au obișnuit deja cu ideea că nu vor avea niciodată apă potabilă și curată în fântâni. De zece ani, chiar dacă au fântâni în gospodării, oamenii sunt nevoiți să care apă cu ajutorul bidoanelor din comunele învecinate, pentru că cea din fântâni nu este bună de băut. Grădinile se usucă, dacă nu plouă, pentru că, spun oamenii, cu apa din fântâni nu pot uda legumele deoarece se ard. Nici la animalele nu pot fi adăpate cu apa sărată.

Situația este cunoscută la nivelul conducerii Primăriei comunei Târgu Logrești, însă, până acum, nu au putut face mai nimic. De curând a fost însă acceptat proiectul de alimentare cu apă a întregii comune. Se lucrează de zor la introducerea apei pe raza localității și, implicit, în satul Colțești, care a fost cel mai afectat de sonda care a erupt în urmă cu zece ani.

În anul 2014,  localnicii din satul Colțești ar trebui să aibă apă potabilă la robinet.