Fac urgențe și la Târgu-Jiu, dar și la Cărbunești

autor: tv sud // 30 10 2013 // 1.316 Vizualizari

Spitalul Orășenesc din Târgu-Cărbunești se confruntă cu o criză de personal. Conducerea unității a fost nevoită să apeleze la ajutorul cadrelor medicale de la Unitatea de Primiri Urgențe. Așa se face că, în prezent, doi medici fac naveta între Târgu-Cărbunești și Târgu-Jiu.

Conducerea Spitalului Orășenesc din Târgu-Cărbunești a fost nevoită să apeleze la ajutorul medicilor de la Unitatea de Primiri Urgențe din Târgu-Jiu. Managerul unității, Constantin Târziu recunoaște că se descurcă foarte greu cu personalul, având în veedere că tot mai multe cadre medicale preferă să plece în străinătate, pentru că sunt mult mai bine plătiți decât în țară.

Pentru a face față urgențelor, managerul spitalului din Târgu Cărbunești a fost nevoit să angajeze, cu jumătate de normă, doi medici de la Unitatea de Primiri Urgențe din Târg-Jiu.

Unitatea spitalicească are nevoie urgent de medici pe secția de ortopedie, chirurgie toracică, dar și pe oftalomologie.

Târziu speră ca, după vizita de săptămâna trecută a președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Cristian Bușoi,bugetul alocat unității spitalicești să fie mult mai mare în 2014.