EXCLUSIV: Crăciun, demis după dezvăluirile TV SUD

autor: tv sud // 25 10 2013 // 1.295 Vizualizari

Preşedintele incompatibil din cadrul Corpului Naţional al Poliţiştilor Gorj, Daniel Crăciun, a fost demis! Decizia a fost anunţată astăzi de comisarul şef Victor Negreanu, cel care conduce organizaţia la nivel naţional. Măsura a fost luată după dezvăluirile făcute de TV SUD. Între timp, s-au sesizat şi reprezentanţii ATOP, care au anunţat că Daniel Crăciun ar fi trebuit să-şi dea demisia când a ieşit la pensie, dar şi că va fi obligat să restituie toţi banii primiţi ilegal.

După ce Corpul Naţional al Poliţiştilor Gorj a fost condus timp de trei luni de preşedintele incompatibil Daniel Crăciun, astăzi au fost luate şi primele măsuri.

Incompatibilitatea a fost confirmată de preşedintele organizaţiei la nivel naţional.

Deşi reprezentanţii Corpului Naţional al Poliţiştilor au fost cei care, printr-o hotărâre din 30 iulie 2013, au stabilit că „suspendarea ori încetarea raporturilor de serviciu cu  Ministerul Afacerilor Interne reprezintă o incompatibilitate cu funcţiile din cadrul consiliilor teritoriale, aceştia l-au păstrat în funcţie pe Daniel Crăciun. Mai mult, în septembrie au şi trimis la Consiliul Judeţean un document prin care adresează rugămintea de a-l menţine pe acesta ca membru în ATOP. De modul în care vor fi recuperaţi banii primiţi ilegal de acesta, nici nu vor să audă acum.

Valentin Popa, preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Gorj, susţine că ar fi trebuit ca Daniel Crăciun să-şi fi dat demisia imediat după ce a ieşit la pensie.  Acum va trebui să plătească banii primiţi ilegal, adică exact 600 de lei pentru fiecare lună.

Daniel Crăciun, cel care ar trebui să apere interesele poliţiştilor din cadrul IPJ Gorj, foloseşte cuvinte jignitoare la adresa lor.

Bărbatul aflat la pensie susţine că nu banii îl interesează. Ce sumă a primit în timp ce se afla în incompatibilitate, acesta nu vrea să spună.

Reprezentanţii Corpului Naţional al Poliţiştilor au anunţat că în cel mult două săptămâni vor fi organizate alegeri pentru desemnarea unui preşedinte compatibil. Daniel Crăciun a ieşit la pensie în luna martie, moment în care a încetat raporturile de serviciu cu Ministerul Afacerilor Interne. Postul de preşedinte i-a asigurat în continuare prezenţa în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Gorj, unde a primit o indemnizaţie de 600 de lei. Fostului comisar-şef adjunct al Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu s-a pensionat după ce Scandal de Gorj a dezvăluit că a fost internat la Psihiatrie.