Evaziune de aproape 150 de miliarde în 2012

autor: tv sud // 31 01 2013 // 2.666 Vizualizari

Nu mai puțin de 113 fapte de evaziune fiscală au despistat anul trecut Comisarii Gărzii Financiare Gorj în urma controalelor. Prejudiciul adus statului de către patronii evazioniști este aproape 150 de miliarde de lei vechi. Numărul amenzilor aplicate a crescut și el semnificativ.

Comisarii i-au prezentat astăzi prefectului Claudiu Teodorescu raportul pe care acesta îl ceruse demult. Datele sunt de-a dreptul îngrijorătoare, semn că evaziunea fiscală este în continuare un fenomen greu de ținut în frâu. Doar cuantumul amenzilor aplicate în urma celor aproape 1.200 de controale au depășit 5 miliarde și jumătate de lei vechi.

Finanțiștii au făcut și un top al celor mai întâlnite nereguli. Ca de obicei, firmele fantomă crează cele mai mari probleme.

Raportul comisarilor a cuprins în sfârșit și informații cu privire la agenții economici sancționați, adică cifra de afaceri a acestora, așa cum ceruse prefectul. Reprezentantul Guvernului le-a transmis zilele trecute comisarilor că de cele mai multe ori sunt vizați afaceriștii mărunți.

Gheorghe Capotă se află la conducerea Gărzii Financiare abia din noiembrie 2012.