Eşec urmat de umilinţă

autor: tv sud // 30 06 2014 // 2.945 Vizualizari

Dian Popescu a primit o palmă extrem de dură din partea colegilor de partid. Chiar dacă era extrem de încrezător în şansele sale de a deveni vicepreşedinte la nivel naţional, senatorul de Gorj nu a reuşit să prindă primele 31 de poziţii eligibile. Popescu ar mai fi avut nevoie de 700 de voturi pentru a ocupa un post călduţ în organizaţia politică.

Înainte de vot, Dian Popescu era optimist că va reuşi să câştige funcţia de vicepreședinte. Senatorul dădea asigurări că este susţinut pentru post de către Crin Antonescu, însă după numărarea voturilor, lucrurile nu au ieşit în favoarea lui Popescu. Rezultatul arată că liderul PNL Gorj nu este dorit de şefii de la centru într-o poziţie importantă, asta şi din cauza problemelor pe care acesta le are cu legea.

Pe lângă eşecul usturător, Dian Popescu a primit o lecţie şi din partea veteranului liberal, Mircea Ionescu-Quintus, care l-a umilit în faţa a peste 2000 de oameni. Popescu a încercat în nenumărate rânduri să ia cuvântul, însă Quintus l-a expediat în public.

Parlamentarii de la Gorj nu au avut deloc priză la public la Congres. Pe lângă Dian Popescu, nici senatorul Tudor Barbu nu a avut mai mult succes. Și el a dorit un post de vicepreşedinte PNL, dar nu l-a obținut.